تبلیغات

فوت آشپزي/ شکستن و جدا کردن پوست نارگيل

فوت آشپزي/ شکستن و جدا کردن پوست نارگيل

بيتوته/ شکستن و جدا کردن پوست نارگيل يکي از کارهاي سختي است که ما از خوردن اين ميوه مقوي و مغذي منصرف ميکند. در اين مطلب روشهاي مختلفي براي اين کار را نشان مي دهيم تا راحت ترين آنها را انتخاب کنيد. با ما همراه شويد…
نارگيل ميوه بومي هند، سواحل جنوب شرق آسيا، و کارائيب است. اگر براي اولين بار يک نارگيل کامل خريداري کرده‌ايد و مي‌خواهيد آن را باز کنيد، ممکن است باز کردن آن برايتان چالش‌برانگيز باشد. خوشبختانه اين ميوه آبدار خوشمزه ارزش چنين تلاشي را دارد.
نکته اول: پيش از باز کردن، آب نارگيل را خالي کنيد
پيش از اين که نارگيل را بشکنيد، آب آن را تخليه کنيد. با اين کار شکستن نارگيل خيلي آسان‌تر مي‌شود.
پوست کندن نارگيل
نارگيل را روي سطح سفت و مسطحي که صدمه نبيند قرار دهيد. تخته خرد کن محکم معمولاً براي اين کار مناسب است.
۲- چشم نرم نارگيل را پيدا کنيد، اين بخش از نارگيل به اندازه‌اي نرم است که بتوانيد پيچ‌گوشتي فلزي يا سيخ را در آن فروکنيد. اگر نشد، يک ميخ و چکش بياوريد تا سوراخي ايجاد کنيد. فقط مراقب باشيد اين کار را روي سطح لغزنده انجام ندهيد. تنها يکي از چشم‌ها نرم است و به راحتي سوراخ مي‌شود، اين چشم را بايد سوراخ‌کنيد.
آب نارگيل را در يک کاسه بريزيد. آب نارگيل را در غذا يا براي نوشيدن مي‌توانيد مصرف کنيد.
روشهاي شکستن پوست نارگيل:
روش اول: ضربه زدن متوالي و چرخاندن
۱- نارگيل را در کف دست خود بر روي يک کاسه بزرگ يا سينک نگه‌داريد. وقتي نارگيل را باز مي‌کنيد، آب نارگيل داخل کاسه‌اي که زير آن گذاشته‌ايد جمع مي‌شود.
۲- به رگه بين چشم‌ها توجه کنيد. اين رگه را تا خط استواي نارگيل دنبال کنيد. همين طور که نارگيل را در دست داريد، آن را در دست آرام‌آرام بچرخانيد و با استفاده از سمت کند چاقو محکم دور تا دور خط استوا ضربه بزنيد.
۳- به ضربه زدن و چرخاندن نارگيل ادامه دهيد تا اين که نارگيل کاملاً باز شود. اگر اين کار درست انجام شود (پس از چند بار چرخاندن)، نارگيل به دو نيمه مساوي تقسيم مي‌شود.
روش دوم: کوبيدن نارگيل به يک لبه سخت
۱- به سه سوراخي که در يکي از دو انتهاي نارگيل وجود دارد توجه کنيد. دو سوراخ رگه برجسته‌اي نزديکشان دارند که شبيه به ابرو است.
نارگيل را در يک دست نگه‌داريد به صورتي که نوک هر يک از انگشتان اشاره و مياني روي هر ابرو قرار بگيرد (به طوري که نوک انگشت به سمت چانه نارگيل اشاره کند). چانه نارگيل را بر روي سطح سختي مانند لبه پله محکم بکوبيد. ضربه بايد کاملاً محکم باشد. نارگيل دو نيم مي‌شود.
نارگيل را مرتباً بر روي يک لبه سخت بکوبيد و بچرخانيد
۱- زدن نارگيل به سطح سفت را به عنوان يک روش ثانويه در نظر داشته باشيد. اگر چاقوي محکمي نداريد، نارگيل را نگه داشته و محکم دور تا دور خط استواي آن را بر روي لبه محکم و تيزي بزنيد. گوشه يک سنگ يا آجر خيلي بزرگ يا لبه صفحه بتوني (مانند جدول کنار خيابان يا پله‌هاي بتوني) معمولاً براي اين کار موثر است.
۲- ضربه زدن و چرخاندن را تا جايي ادامه دهيد که نارگيل کاملاً باز شود.
روش سوم: شکستن به وسيله دربازکن مارپيچ و کيسه پلاستيکي
۱- چشم نارگيل را با دربازکن مارپيچي،باز کنيد. آن را روي يک ليوان يا کاسه بگيريد تا آب نارگيل خارج شود.
۲- نارگيل را در يک کيسه پلاستيکي قرار دهيد و آن را بر روي يک سطح بتوني خردکنيد. از چکش يا اجسام مشابه براي خرد کردن مي‌توانيد استفاده کنيد
۳- وقتي نارگيل شکست و باز شد، آن را از کيسه پلاستيکي خارج کنيد.
روش چهارم: روش دريل، و ضربه سنگين
۱-دو چشم نارگيل را با دريل سوراخ کرده و آب آن را خارج کنيد.
۲- جايي را که مي‌خواهيد نارگيل را بشکنيد مشخص کنيد. نارگيل به طور طبيعي در امتداد خط استوا (درحالي‌که چشم و ته آن در قطب قرارگرفته باشند) مي‌شکند.
۳- در استواي نارگيل که مي‌خواهيد بشکنيد، خطي بکشيد (اين کار براي راحتي بيشتر است، اگر تجربه داريد نيازي به اين کار نداريد).
۴- نارگيل را در کف دست خود بگيريد به طوري که خطي که کشيده‌ايد را ببينيد. سپس با استفاده از يک سنگ سنگين يا فلز يا پشت چاقو بر جايي که خط کشيده‌ايد، به نارگيل ضربه بزنيد. به اندازه‌اي نيرو وارد کنيد که اگر با يک دست به کف دست ديگري مشت مي‌زديد، وارد مي‌کرديد. زياد سخت ضربه نزنيد وگرنه پوست آن فوراً مي‌شکند و خيلي هم آهسته ضربه نزنيد وگرنه چند سال طول مي‌کشد تا آن را بشکنيد.
توجه کنيد اگر به اندازه کافي قوي و باتجربه نيستيد، هرگز با لبه تيز چاقو به نارگيلي که در دست داريد نزنيد. بهتر است در اين روش از چاقو استفاده نکنيد.
۵- نارگيل را کم‌کم در دستتان بچرخانيد به طوري که بتوانيد خطي را که کشيده بوديد، ببينيد و سپس ضربه بزنيد. به همين صورت نارگيل را دو دور کامل بچرخانيد (تقريباً هفت ضربه در هر دور). تقريباً همين زمان بايد صداي متفاوت ترک خوردن را بشنويد که به معني شروع باز شدن نارگيل است.
17
۶- وقتي اين اتفاق افتاد جاي ترک را شناسايي کنيد و در نقطه مقابل آن شروع به ضربه زدن کنيد (کمي کمتر نيرو وارد کنيد) و به چرخاندن نارگيل در دستتان ادامه دهيد تا اين که نارگيل نصف شود.
۱. اگر باز نشد اين مراحل را تکرار کنيد اما کمي سخت تر ضربه بزنيد. با تمرين مي‌توانيد نارگيل را به دو نيم تقسيم کنيد.
روش پنجم: گرم کردن يا فريز کردن
۱. با يک سيخ چشم‌هاي نارگيل را سوراخ کرده و آب آن را خارج کنيد.
۲- نارگيل را در اجاق در دماي ۹۳ درجه سانتي‌گراد بگذاريد و ۱۵ دقيقه بگذاريد بپزد. به جاي اين کار مي‌توانيد آن را ۱۵ دقيقه فريز کنيد. با اين کار پوست نارگيل شل شده و از گوشت آن جدا مي‌شود.
۳- نارگيل را در يک دست نگه‌داريد و چکش را در دست ديگر، به خط استواي نارگيل ضربه زده و آن را آرام‌آرام بچرخانيد.
۴- اين کار را تا زماني که نارگيل شکسته شده و باز شود ادامه دهيد. بايد با اين روش نارگيل به دو نيم مساوي تقسيم شود.
۵- پوست نارگيل را از گوشت آن جدا کنيد. چون پيش تر آن را حرارت داده يا فريز کرده‌ايد اين کار ساده‌تر شده است.
جدا کردن گوشت نارگيل
چند راه براي جدا کردن گوشت نارگيل وجود دارد، هر کدام را امتحان کنيد تا ببينيد از کدام بهتر نتيجه مي‌گيريد.
۱- نارگيل را بپزيد. پس از باز کردن نارگيل، مي‌توانيد آن را در دماي ۱۸۰ درجه سانتي‌گراد به مدت ۱۵ دقيقه بپزيد تا گوشت به راحتي از پوست جدا شود. بديهي است که اگر از روش حرارت دادن براي شکستن نارگيل استفاده کرده باشيد نيازي نيست دوباره اين کار را انجام دهيد چون با همان مرتبه اول گوشت نارگيل به راحتي از پوست جدا مي‌شود.
۳-از قاشق يا کارد کره استفاده کنيد. اگر پوست به چند قطعه کوچک شکسته شده باشد، اين کار آسان‌تر است. از کارد کند يا قاشق براي برداشتن گوشت از نارگيل استفاده کنيد. قاشق يا چاقو را بين گوشت نارگيل و مرز پوست چوبي فرو برده، سپس کمي آن را اهرم کنيد تا تکه‌هاي گوشت نارگيل از پوست‌کنده شود. گاهي اوقات مي‌توانيد قاشق را زير گوشت برده و آن را اهرم کنيد و قسمت به قسمت از پوست جدا کنيد.
اگر از چاقو استفاده مي‌کنيد شکاف‌هاي V شکل در گوشت نارگيل ايجاد کنيد و قطعات مثلثي شکل از نارگيل خارج کنيد.
۴- از دستگاه رنده نارگيل مي‌توانيد استفاده کنيد. يکي از روش‌هاي آسان جدا کردن گوشت از پوست در نارگيل استفاده از ابزاري به نام رنده نارگيل (coconut shredder) است که در هند زياد از آن استفاده مي‌شود. اين دستگاه کمي شبيه به چرخ‌گوشت است. نارگيل را جلوي تيغه نگه مي‌داريد و دسته را مي‌چرخانيد. يک دقيقه طول مي‌کشد تا يک نارگيل را با آن پوست بکنيد.
۵- از پوست کن استفاده کنيد. همين که گوشت را از پوسته بيروني جدا کرديد، با استفاده از پوست کن مي‌توانيد پوست داخلي و نازک آن را بگيريد.
توصيه‌ها
۱. دو عدد از چشم‌هاي نارگيل را با ميخ يا پيچ‌گوشتي سوراخ‌کنيد تا هوا بتواند از يکي واردشده و آب نارگيل از ديگري خارج شود. اين کار سرعت را بالا مي‌برد.
۲. در يک سمت نارگيل سه نقطه سياه وجود دارد که دوتاي آن‌ها به هم نزديک‌تر هستند و چشم‌هاي نارگيل را تشکيل مي‌دهند و به سومي دهان نارگيل گفته مي‌شود. دهان ضعيف‌ترين نقطه نارگيل است و با ابزار تيزي مانند يک تيغه قيچي به راحتي سوراخ مي‌شود. آب ظرف سي ثانيه در ظرف تخليه مي‌شود. براي اطمينان از خالي شدن نارگيل آن را تکان دهيد.
۳. آب داخل نارگيل با شير نارگيل متفاوت است و شيرين است. آب اين ميوه به صورت طبيعي در هنگام رشد نارگيل توليد مي‌شود و بسته به رسيده بودن آن طعم و رنگش متفاوت است. شير نارگيل محصولي فراوري شده است که از استخراج روغن گوشت سفيد رنگ نارگيل و معمولاً آب جوش ساخته شده است. البته شما نيز مي‌توانيد خودتان شير نارگيل درست کنيد.
۴. اگر هيچ يک از ابزار گفته‌شده را نداريد يا عجله داريد و مي‌خواهيد نارگيل را باز کنيد، آن را در يک کيسه پلاستيکي محکم گذاشته و آن را با پرتاب به سطح سختي بکوبيد. آب نارگيل را در اين روش از دست مي‌دهيد اما مي‌توانيد گوشت آن را بخوريد. مراقب باشيد آن کيسه به کسي برخورد نکند!
۵. از سينک آشپزخانه براي نگه‌داشتن نارگيل در حين استفاده از چکش يا يخ شکن ( يا هر ابزار ديگر) و تخليه آب نارگيل مي‌توانيد استفاده کنيد.
۶. اگر سوراخ‌هاي نارگيل کوچک است و خالي شدن آن نارگيل زمان مي‌برد، نارگيل را روي يک ليوان نگه داشته و از يکي از سوراخ‌ها به آن بدميد. آب داخل آن به سرعت از آنجا خارج مي‌شود.
۷. سر مته ۶ ميلي‌متري اندازه مناسبي براي دريل چشم‌هاي نارگيل بوده و سريع‌تر و مطمئن تر از يخ شکن است.
۸. . اگر هيچ‌کدام از اين راه‌ها جواب نداد مي‌توانيد نارگيل را داخل يک حوله پيچيده و با چکش به آن ضربه بزنيد.
۹. اگر مي‌خواهيد نارگيل را به دو نيمه کاملاً مساوي تقسيم کنيد (مثلاً از پوست آن براي موارد مختلف مانند ابزار موسيقي، جا شمعي و …) استفاده کنيد مي‌توانيد با اره نواري برش صاف‌تري (با دقت بيشتر) ايجاد کنيد. ابتدا آب نارگيل را خارج کنيد تا کارتان تميزتر از آب در بيايد.
۱۰. از يک پيچ‌گوشتي استفاده کنيد و سوراخي در دهان نارگيل (ضعيف‌ترين چشم نارگيل) ايجاد کنيد و آب آن را داخل کاسه يا ليواني بريزيد. حالا از يک چاقوي بدون لبه ( يا پشت چاقو) استفاده کنيد و به دور تا دور خط استوا يا خط دندانه‌دار نارگيل ضربه بزنيد. در حين ضربات محکمي که وارد مي‌کنيد نارگيل را بچرخانيد. نارگيل پس از چند دور چرخاندن ، مي‌شکند.
هشدارها
۱. هنگام ضربه زدن به نارگيل با چاقو بسيار مراقب باشيد. بايد به نارگيل محکم ضربه بزنيد اما نه اين قدر محکم که کنترل چاقو از دستتان خارج شود چون در اين صورت ممکن است تصادفاً به چيز ديگري را ضربه زده يا آن را ببريد به خصوص دست خود را. اگر در استفاده از چاقو مطمئن نيستيد روش ديگري استفاده کنيد که نيازي به چاقو نداشته باشد.
۲. نارگيل را درحالي‌که آب داخل آن را خالي نکرده‌ايد داخل فر نگذاريد. اگر مدت زيادي بماند آب داخل آن به بخار تبديل‌شده و فشار زيادي در داخل ايجاد مي‌کند و مي‌ترکد .
۳. وقتي نارگيل شروع به شکستن کرد، ممکن است پيش از اين که بشکند، به سرعت باز شود و سپس دوباره بسته شود. مراقب باشيد پوست يا گوشت دستتان در ترک ايجادشده گير نکند.
۴. . در حين ضربه زدن به نارگيل مراقب چشمان خود باشيد چون ممکن است قطعات آن به هوا پرتاب شوند
۵. . هميشه داخل نارگيل را بررسي کنيد. اگر بوي ترش مي‌دهد يا به نظر فاسد مي‌رسد گوشت يا آب آن را مصرف نکنيد
۶. هرگز سعي نکنيد با دندان نارگيل را باز کنيد. با اين کار نارگيل باز نمي‌شود تنها ممکن است دندان شما بشکند.



با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويدمنبع: بيتوته

فروش اسکریپت

اسکریپت مجله تفریحی فان سیتی به فروش میرسد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر به صفحه زیر مراجعه کنید.

فروش اسکریپت

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات


جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار