تبلیغات

حتي يک وعده غذاي پرچرب مي‌تواند به کبد شما آسيب بزند

حتي يک وعده غذاي پرچرب مي‌تواند به کبد شما آسيب بزند

شفا آنلاين/ يک بررسي کوچک جديد نشان مي‌دهد که حتي خوردن يک وعده غذاي پرچرب- مثلا چيزبرگر و سيب‌زميني سرخ‌کرده يا پيتزا پپروني- کارکرد کبد را مختل مي‌کند.
پژوهشگران دريافتند که ميزان‌ بالاي چربي اشباع‌شده که در چنين غذاهايي يافت مي‌شود، به‌طور فوري کارکرد کبد را مختل مي‌کند و ممکن است بدن در مسير دچار شدن به بيماري وخيم قرار دهد.

دکتر مايکل رودن، يکي از نويسندگان مقاله اين پژوهش گفت:‌ «اين اثرات شبيه ناهنجاري‌هايي است که در افراد دچار بيماري متابوليک شديد مانند کبد چرب و سيروز کبدي ديده مي‌شود.» رودن گفت: «يافته‌هاي ما تصويري از نخستين تغييرات در متابوليسم کبد منجر به کبد چرب و سيروز کبدي در پس‌زمينه چاقي و ديابت نوع ۲ را به دست مي‌دهد.»

او مدير علمي مرکز ديابت آلمان در دانشگاه هاينريش هاينه در دوسلدورف است. اينکه اين تغييرات متابوليک پس از خوردن يک غذاي پرچرب طول مي‌کشد، روشن نيست. کبد نقش اساسي در فراوري چربي‌ها و کربوهيدرات‌هايي دارد که افراد مي‌خورند.
در برخي موارد هنگامي که غذاهاي چرب به‌طور مکرر به ميزان زياد خورده مي‌شود، چربي در کبد تجمع مي‌يابد و باعث عارضه‌اي به‌نام کبد چرب غيرالکلي مي‌شود. اين عارضه همگام با همه‌گيري چاقي در آمريکا افزايش يافته است و تصور مي‌شود که ۲۵ درصد از افراد در آمريکا دچار آن باشند. کبد چرب ممکن است به سيروز کبدي بينجامد که با ايجاد بافت جوشگاهي در کبد و از کار افتادن آن مشخص مي‌شود.
دکتر هانال ايکي-جاروينن استاد پزشکي در دانشگاه هلسينکي در فنلاند گفت:‌ «ما مي‌دانيم که رژيم‌هاي غذايي سرشار از چربي اشباع‌شده باعث کبد چرب مي‌شوند.»
ايکي- جاروينن، يکي از نويسندگان مقاله تفسيري همراه با مقاله اين بررسي جديد گفت:‌«چربي‌هاي اشباع‌شده ماند کره، پنيرهاي چرب و روغن نارگيل از بدترين غذاها براي خوردن از ديدگاه تاثير بر کبد هستند.» پژوهشگران در اين بررسي ۱۴ مرد جوان سالم لاغراندام را واداشتند که يا دارونما يا يک دوز روغن پالم را بخورند که بر حسب وزنشان مقدارش متفاوت بود. روغن پالم ميزان‌هايي از چربي اشباع‌شده ايجاد مي‌کند که معادل با چربي اشباع‌شده ناشي از خوردن يک پيتزاي پپروني هشت تکه‌اي يا چيزبرگر به همراه يک بسته بزرگ سيب‌زميني سرخ‌کرده است.
به گفته رودن، اين وارد کردن مقدار زيادي چربي به بدن اين افراد باعث شد که کبد آنان ۷۰ درصد بيشتر گلوکز توليد کند که مي‌توانست ميزان‌هاي قند خون را در طول زمان بالا ببرد. اين وضعيت به‌طور بالقوه مي‌تواند باعث کاهش حساسيت به انسولين شود که مقدمه دچار شدن به ديابت نوع ۲ است. او يادآور شد که وارد کردن مقدار زياد چربي همچنين باعث شد که سلول‌هاي کبدي سخت‌تر کار کنند که مي‌تواند بر آن‌ها فشار آورد و در ايجاد بيماري کبدي نقش داشته باشد. به‌علاوه، چربي اشباع‌شده توانايي کبد براي ذخيره گلوکز نسبت به چربي را کاهش داد که به گفته رودن در طول زمان مي‌تواند زمينه‌ساز بيماري کبد چرب باشد. به گفته رودن ممکن است افراد سالم بتوانند به‌آساني بر اين اثرات غلبه کنند، اما افرادي که به‌طور مکرر غذاهاي مملو از چربي مي‌خورند، ممکن است اين توانايي را از دست بدهند.



با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويدمنبع: شفا آنلاين

فروش اسکریپت

اسکریپت مجله تفریحی فان سیتی به فروش میرسد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر به صفحه زیر مراجعه کنید.

فروش اسکریپت

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات


جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

در انتخاب و نمایش محتوا هیچ دخالت انسانی وجود ندارد لذا از شما خواهشمندیم در صورتی که این مطلب را مغایر با قوانین جمهوری اسلامی ایران است به ما گزارش کنید.